wrap_mozzarella_rudacskakkal_es_kimchi_kaposztaval | Receptek Aviko Food Service termékekkel

Wrap mozzarella rudacskákkal és kimchi káposztával

Összetevők

6 adag

A wraphez

  • 8 db Aviko Mozzarella sajtfalatkák (Mozzarella Sticks)
  • 4 nagy kukorica tortilla lap
  • 1 csésze kész kimchi durvára aprítva
  • 1 evőkanál fehér szezámmag
  • 1 evőkanál fekete szezámmag
  • 1 nagy sárgarépa, lereszelve
  • 2 csésze hús (pulyka, csirke vagy sertéshús), főzve és fűszerezve
  • Friss petrezselyem, apróra vágva
  • Retek, vékonyra szeletelve a díszítéshez

A joghurtos öntethez

  • 1 csésze natúr joghurt
  • 2 gerezd fokhagyma, apróra vágva
  • Só és bors ízlés szerint
  • 1/2 citrom leve
wrap_mozzarella_rudacskakkal_es_kimchi_kaposztaval | Receptek Aviko Food Service termékekkel

Elkészítés

Aviko Mozzarella falatkák elkészítése

A mozzarella falatkákat a csomagoláson található javaslat szerint sütjük, majd félretesszük.

A joghurtos öntet elkészítése

Egy kis tálban összekeverjük a natúr joghurtot, az apróra vágott fokhagymát, a citromlevet, a sót és a borsot. Az öntetet simára keverjük, majd félretesszük.

A wrapok összeállítása

Fektessünk egy tortillát egy tiszta felületre. Helyezzünk a közepére két mozzarella falatkát. A mozzarella falatkák tetejére tegyünk egy kanál kimchit, majd a kimchi fölé helyezzük a reszelt sárgarépát és a főtt, ízesített húst. Locsoljuk meg a joghurtos öntettel, majd szórjuk meg fehér és fekete szezámmaggal. Adjunk hozzá egy marék friss petrezselymet és néhány vékony retekszeletet.

Wrapok becsomagolása és tálalása

Hajtsuk be a tortilla oldalait a töltelék fölé, majd alulról felfelé tekerjük szorosan össze. Egy forró serpenyőben 1-2 percig mindkét oldalát enyhén grillezhetjük, hogy átmelegedjen és a külső része kissé megpiruljon. A kész wrapot átlósan kettévágjuk, és azonnal tálaljuk, extra joghurtos öntettel az oldalán.

Tipp a séftől

Ez a wrap tökéletes egyensúlyt teremt a krémes, fanyar és pikáns ízek között, miközben a zöldségek kellemes ropogást adnak hozzá. A fehér és fekete szezámmag keveréke enyhe diós ízzel és extra roppanóssággal teszi még izgalmasabbá az ételt.