Wrap mozzarella rudacskákkal és kimchi káposztával
Összetevők
6 adag
A wraphez
- 8 db Aviko Mozzarella sajtfalatkák (Mozzarella Sticks)
- 4 nagy kukorica tortilla lap
- 1 csésze kész kimchi durvára aprítva
- 1 evőkanál fehér szezámmag
- 1 evőkanál fekete szezámmag
- 1 nagy sárgarépa, lereszelve
- 2 csésze hús (pulyka, csirke vagy sertéshús), főzve és fűszerezve
- Friss petrezselyem, apróra vágva
- Retek, vékonyra szeletelve a díszítéshez
A joghurtos öntethez
- 1 csésze natúr joghurt
- 2 gerezd fokhagyma, apróra vágva
- Só és bors ízlés szerint
- 1/2 citrom leve
Elkészítés
Aviko Mozzarella falatkák elkészítése
A mozzarella falatkákat a csomagoláson található javaslat szerint sütjük, majd félretesszük.
A joghurtos öntet elkészítése
Egy kis tálban összekeverjük a natúr joghurtot, az apróra vágott fokhagymát, a citromlevet, a sót és a borsot. Az öntetet simára keverjük, majd félretesszük.
A wrapok összeállítása
Fektessünk egy tortillát egy tiszta felületre. Helyezzünk a közepére két mozzarella falatkát. A mozzarella falatkák tetejére tegyünk egy kanál kimchit, majd a kimchi fölé helyezzük a reszelt sárgarépát és a főtt, ízesített húst. Locsoljuk meg a joghurtos öntettel, majd szórjuk meg fehér és fekete szezámmaggal. Adjunk hozzá egy marék friss petrezselymet és néhány vékony retekszeletet.
Wrapok becsomagolása és tálalása
Hajtsuk be a tortilla oldalait a töltelék fölé, majd alulról felfelé tekerjük szorosan össze. Egy forró serpenyőben 1-2 percig mindkét oldalát enyhén grillezhetjük, hogy átmelegedjen és a külső része kissé megpiruljon. A kész wrapot átlósan kettévágjuk, és azonnal tálaljuk, extra joghurtos öntettel az oldalán.
Tipp a séftől
Ez a wrap tökéletes egyensúlyt teremt a krémes, fanyar és pikáns ízek között, miközben a zöldségek kellemes ropogást adnak hozzá. A fehér és fekete szezámmag keveréke enyhe diós ízzel és extra roppanóssággal teszi még izgalmasabbá az ételt.