salata_camembert_falatokkal_es_malnas_vinaigrette-tel | Receptek Aviko Food Service termékekkel

Saláta Camembert falatokkal és málnás vinaigrette-tel

Összetevők

2 adag

A salátához

  • 2 csésze rukkola
  • 1 csésze fejes saláta
  • 1 csésze trikolor cseresznyeparadicsom, félbevágva
  • 1/2 csésze eper, felszeletelve
  • 1/4 csésze pácolt lilahagyma szeletekre vágva
  • 1/4 csésze napon szárított paradicsom, apróra vágva
  • Friss málna a díszítéshez
  • Zsázsa a körethez

A málnás vinaigrette-hez

  • 1/2 csésze málnaszörp
  • 2 evőkanál méz
  • 2 evőkanál ecet (almaecet vagy fehérborecet)
  • 1 teáskanál dijoni mustármagokkal
  • 1/4 csésze olívaolaj
  • Só és fekete bors ízlés szerint
  • Egy csepp szarvasgombával ízesített balzsamecet
salata_camembert_falatokkal_es_malnas_vinaigrette-tel | Receptek Aviko Food Service termékekkel

Elkészítés

Az Aviko camembert falatkákat a csomagoláson található javaslat szerint készítjük el, majd papírtörlőre helyezzük, hogy lecsöpögjenek.

Málna vinaigrette elkészítése

Egy tálban alaposan összekeverjük a málnaszörpöt, mézet, ecetet és mustárt. Fokozatosan, vékony sugárban hozzáadjuk az olívaolajat, miközben folyamatosan keverjük, hogy az öntet selymes emulzióvá váljon. Ízlés szerint sóval és fekete borssal fűszerezzük.

A saláta összeállítása

Egy nagy salátástálban összeforgatjuk a rukkolát, fejes salátát, félbevágott cseresznyeparadicsomokat, szeletelt epret, apróra vágott vöröshagymát és a napon szárított paradicsomot.

Saláta ízesítése

A salátát meglocsoljuk a frissen elkészített málna vinaigrette-tel, majd óvatosan összeforgatjuk. A tetején elrendezzük az camembert falatkákat, hogy látványos és ízletes réteget képezzenek.

Díszítés és tálalás

A salátát friss málnaszemekkel és zsázsával díszítjük. Egy kis szarvasgombás balzsamecetet is csepegtetünk rá, hogy különleges, luxusérzetet kölcsönözzön az ételnek. Azonnal tálaljuk, hogy a friss ízek és ropogós textúrák élvezetesek maradjanak.

Tipp a séftől

Ez a saláta egy ínycsiklandó élmény: a camembert falatkák krémes állaga, a friss zöldségek és gyümölcsök kontrasztja, valamint a málna vinaigrette édes-savanykás harmóniája teszi igazán különlegessé. A szarvasgombás balzsamecet pedig tökéletes, dekadens befejezés, ami elegáns megjelenést és ízt ad az ételnek.

Aviko camembert_sajtfalatkak_talalva

A receptben felhasznált Aviko termékek