Saláta Camembert falatokkal és málnás vinaigrette-tel
Összetevők
2 adag
A salátához
- 2 csésze rukkola
- 1 csésze fejes saláta
- 1 csésze trikolor cseresznyeparadicsom, félbevágva
- 1/2 csésze eper, felszeletelve
- 1/4 csésze pácolt lilahagyma szeletekre vágva
- 1/4 csésze napon szárított paradicsom, apróra vágva
- Friss málna a díszítéshez
- Zsázsa a körethez
A málnás vinaigrette-hez
- 1/2 csésze málnaszörp
- 2 evőkanál méz
- 2 evőkanál ecet (almaecet vagy fehérborecet)
- 1 teáskanál dijoni mustármagokkal
- 1/4 csésze olívaolaj
- Só és fekete bors ízlés szerint
- Egy csepp szarvasgombával ízesített balzsamecet
Elkészítés
Az Aviko camembert falatkákat a csomagoláson található javaslat szerint készítjük el, majd papírtörlőre helyezzük, hogy lecsöpögjenek.
Málna vinaigrette elkészítése
Egy tálban alaposan összekeverjük a málnaszörpöt, mézet, ecetet és mustárt. Fokozatosan, vékony sugárban hozzáadjuk az olívaolajat, miközben folyamatosan keverjük, hogy az öntet selymes emulzióvá váljon. Ízlés szerint sóval és fekete borssal fűszerezzük.
A saláta összeállítása
Egy nagy salátástálban összeforgatjuk a rukkolát, fejes salátát, félbevágott cseresznyeparadicsomokat, szeletelt epret, apróra vágott vöröshagymát és a napon szárított paradicsomot.
Saláta ízesítése
A salátát meglocsoljuk a frissen elkészített málna vinaigrette-tel, majd óvatosan összeforgatjuk. A tetején elrendezzük az camembert falatkákat, hogy látványos és ízletes réteget képezzenek.
Díszítés és tálalás
A salátát friss málnaszemekkel és zsázsával díszítjük. Egy kis szarvasgombás balzsamecetet is csepegtetünk rá, hogy különleges, luxusérzetet kölcsönözzön az ételnek. Azonnal tálaljuk, hogy a friss ízek és ropogós textúrák élvezetesek maradjanak.
Tipp a séftől
Ez a saláta egy ínycsiklandó élmény: a camembert falatkák krémes állaga, a friss zöldségek és gyümölcsök kontrasztja, valamint a málna vinaigrette édes-savanykás harmóniája teszi igazán különlegessé. A szarvasgombás balzsamecet pedig tökéletes, dekadens befejezés, ami elegáns megjelenést és ízt ad az ételnek.