Mediterrán saláta mozzarellával és olajbogyóval
Összetevők
2 adag
- 4 Aviko Mozzarella sajfalatkák (Mozzarella Sticks)
- 8 Aviko Krémsajtfalatkák metélőhagymával (Cream Cheese Bites)
- 1 csésze trikolor cseresznyeparadicsom, félbevágva
- 1 golyó bivaly mozzarella, kisebb darabokra tépve
- 1/4 csésze pácolt lilahagyma szelet
- 2 evőkanál a kedvenc olíva alapú szószod
- 1/2 csésze kimagozott zöld olajbogyó, félbevágva
- 2 csésze rukkola
- 1 csésze bébispenót
- 2 evőkanál extra szűz olívaolaj
- Friss retekszeletek a díszítéshez
- Só és frissen őrölt bors ízlés szerint
Elkészítés
Az Aviko mozzarella falatkák és a krémsajtfalatok sütése
A mozzarella falatkákat és a krémsajtfalatokat a csomagolásaikon található javaslat szerint elkészítjük. Miután megsültek, papírtörlőre helyezzük őket, hogy lecsöpögjenek.
A lilahagyma pácolása
A lilahagymát vékony szeletekre vágjuk, és egy olyan pácba helyezzük legalább 30 percre, amely ecet, víz, valamint egy csipet cukor keveréke. A pácolás után lecsepegtetjük.
A saláta összeállítása
Egy nagy salátástálban összekeverjük a rukkolát és a bébispenótot, amelyek a saláta alapját adják. Ehhez hozzáadjuk a félbevágott trikolor cseresznyeparadicsomokat, a darabokra tépett bivalymozzarellát, a pácolt lilahagymát és a félbevágott zöld olajbogyókat. A mozzarella falatkákat és a krémsajtfalatkákat kisebb darabokra vágjuk, és egyenletesen elosztjuk a salátán.
A saláta dresszing elkészítése
Extra szűz olíva olajjal meglocsoljuk a salátát, ízlés szerint sózzuk és frissen őrölt borssal fűszerezzük, majd óvatosan összeforgatjuk az összetevőket. Az így elkészített saláta tetejére friss retekszeleteket szórunk, hogy ropogós textúrát is adjunk a salátának. Finoman átforgatjuk ismét, és azonnal tálaljuk.
Tipp a séftől
Ez a mediterrán ihletésű saláta az ízek és textúrák izgalmas harmóniáját kínálja: a krémes sajtok, a ropogós zöldségek és az olajbogyók karakteres sós íze remekül kiegészíti egymást. Önálló ételként vagy különféle főételek kísérőjeként is tökéletesen megállja a helyét.