burgonyalepeny-burger-camembert-sajtfalatokkal-koreai-stilusu-uborkaval-baconnel-tartarmartassal-es-burgonyachipsszel

Burgonyalepény-burger

Hozzávalók (1 adag) 

  • 3 db Aviko burgonyalepény 
  • 100 g Aviko camembert sajtfalatkák 
  • 50 g uborka  
  • 20 g fehér hagyma 
  • 20 g savanyított gomba 
  • 20 g savanyú uborka 
  • 20 g majonéz 
  • 20 g füstölt bacon szeletek 
  • 30 g hámozott burgonya 
  • 10 g metélőhagyma 
  • 5 g erős mustár 
  • 5 ml olaj 
  • 5 ml olívaolaj 
  • 20 ml víz 
  • 5 ml rizs- vagy almaecet 
  • 5 g barna cukor 
  • 2 g fokhagyma 
  • 0,5 g szezámmag 
  • édes vagy csípős paprika 
  • só 
  • bors 

Az elkészítés módja  

  1. Készítsük el a burgonyalepényt és a camembert falatkákat a csomagolásokon található elkészítési javaslatok szerint.  
  2. Koreai stílusú uborka: daraboljuk fel a friss uborkát vastag kockákra és vágjunk apróra 100 g hagymát, sózzuk, keverjük össze, és tegyük félre egy órára.  
  3. Szósz: keverjük össze a vizet, az olajat, az olívaolajat, aprítsuk fel a metélőhagymát és a fokhagymát, adjunk hozzá cukrot, paprikát, sót, borsot és ecetet, majd jól keverjük el.  
  4. Csepegtessük le a kockákra vágott uborkát, és öntsük rá a szószt. Végül adjuk hozzá a pirított szezámmagot.  
  5. Tartármártás: vágjuk apró kockákra a pácolt gombát és a savanyú uborkát, valamint 100 g vöröshagymát, adjuk hozzá a majonézt, a mustárt, az uborkaszószt, végül sózzuk, borsozzuk.  
  6. Helyezzük a bacon szeleteket sütőpapírra, és süssük 15-20 percig 180°C-on.  
  7. Burgonyachips: a meghámozott burgonyát vágjuk vékony körszeletekre, majd ezeket vékony gyufaszál alakúra. Öblítsük át hideg vízben, csepegtessük le, és süssük aranybarnára, akár a sült krumplit.  
  8. Helyezzük a tányérra a következőket: burgonyalepény, bacon, a koreai stílusú uborka, még egy burgonyalepény, tatármártás, camembert falatok, burgonyachipsek.