Sajtfalatok pikáns joghurtos mártogatóssal
Hozzávalók
4 adag
- 6 db Aviko sajtfalatok habanero chilipaprikával (Habanero Cheese Nuggets)
- 6 db Aviko cheddar sajtfalatok chilipaprikával fekete bundában (Chili Cheddar Black Nuggets)
- 6 db Aviko cheddar sajtfalatok chilipaprikával (Chili Cheddar Cheese Nuggets)
- 1 csésze padrón paprika
- 1 evőkanál extra szűz olívaolaj
- 1 csésze natúr joghurt
- 2 evőkanál kókusztejszín
- 1 evőkanál friss menta, apróra vágva
- 1 lime reszelt héja és leve
- Só és frissen őrölt bors ízlés szerint
Elkészítés
Aviko sajtfalatok elkészítése
Készítse el az Aviko sajtfalatokat a csomagolásokon található javaslatok szerint. Miután megsültek, hagyjuk őket kissé kihűlni, majd mindegyiket fapálcikára tűzzük a könnyebb tálalás érdekében.
Padrón paprika sütése
Melegítsünk fel egy serpenyőt közepesen magas hőfokon, majd adjunk hozzá olívaolajat. Amikor az olaj felforrósodott, tegyük bele a padrón paprikákat, és időnként megforgatva süssük, amíg a paprikák kívülről hólyagosak nem lesznek. Ízesítsük tengeri sóval.
Pikáns joghurtmártás elkészítése
Egy tálban keverjük össze a natúr joghurtot és a kókusztejszínt. Adjuk hozzá az apróra vágott mentát, valamint a lime reszelt héját és levét. Keverjük simára, majd ízlés szerint sóval és frissen őrölt borssal fűszerezzük.
Tálalás
Egy nagy tálalótálon rendezzük el a sajtfalatkákat és a padrón paprikákat. A tál közepére helyezzük a pikáns joghurtmártást. Tálalás előtt díszítsük lime-szeletekkel és friss mentalevelekkel. Bátorítsuk a vendégeket, hogy a falatkákat és a paprikákat mártogassák a frissítő joghurtmártásba.
Tipp a séftől
Ez a tál a sajtfalatkák és a paprikák fűszerességét az enyhe, frissítő joghurtmártással egyensúlyozza ki. A menta és a lime frissességet kölcsönöz, amely kiegészíti a kompozíció gazdag ízvilágát.