sajtfalatok_pikans_joghurtos_martogatossal | Receptek Aviko Food Service termékekkel

Sajtfalatok pikáns joghurtos mártogatóssal

Hozzávalók

4 adag

sajtfalatok_pikans_joghurtos_martogatossal | Receptek Aviko Food Service termékekkel

Elkészítés

Aviko sajtfalatok elkészítése

Készítse el az Aviko sajtfalatokat a csomagolásokon található javaslatok szerint. Miután megsültek, hagyjuk őket kissé kihűlni, majd mindegyiket fapálcikára tűzzük a könnyebb tálalás érdekében.

Padrón paprika sütése

Melegítsünk fel egy serpenyőt közepesen magas hőfokon, majd adjunk hozzá olívaolajat. Amikor az olaj felforrósodott, tegyük bele a padrón paprikákat, és időnként megforgatva süssük, amíg a paprikák kívülről hólyagosak nem lesznek. Ízesítsük tengeri sóval.

Pikáns joghurtmártás elkészítése

Egy tálban keverjük össze a natúr joghurtot és a kókusztejszínt. Adjuk hozzá az apróra vágott mentát, valamint a lime reszelt héját és levét. Keverjük simára, majd ízlés szerint sóval és frissen őrölt borssal fűszerezzük.

Tálalás

Egy nagy tálalótálon rendezzük el a sajtfalatkákat és a padrón paprikákat. A tál közepére helyezzük a pikáns joghurtmártást. Tálalás előtt díszítsük lime-szeletekkel és friss mentalevelekkel. Bátorítsuk a vendégeket, hogy a falatkákat és a paprikákat mártogassák a frissítő joghurtmártásba.

Tipp a séftől

Ez a tál a sajtfalatkák és a paprikák fűszerességét az enyhe, frissítő joghurtmártással egyensúlyozza ki. A menta és a lime frissességet kölcsönöz, amely kiegészíti a kompozíció gazdag ízvilágát.