roszti-tallerok-tonhalsalataval-es-piritott-voroshagymaval

Röszti tallérok tonhalsalátával és pirított vöröshagymával

HOZZÁVALÓK

  • 4 Aviko Röstiko Rounds Röszti tallérok
  • 1 vöröshagyma
  • 2 kávéskanál olívaolaj
  • 1 kis gyöngyhagyma
  • 1 teáskanál capribogyó
  • 100 gramm tonhal törzs olívaolajban
  • (leöntve, konzerv)
  • 2 evőkanál crème fraiche
  • 1 szál kapor

ELKÉSZÍTÉS MÓDJA

  1. Készítsük el a röszti tallérokat a csomagoláson található javaslat szerint. Roston is megsüthetőek kb. 10 perc alatt.
  2. Hámozzuk meg a hagymát, és vágjuk fel 1 cm-es szeletekre. Kenjük meg ezeket vékonyan olívaolajjal. Süssük a hagymakarikákat grillsütőben vagy serpenyőben, mindkét oldalukon 4-5 percig, amíg aranybarnára nem sülnek.
  3. Közben vagjuk fel nagyon apróra a gyöngyhagymát, a legvégén pedig a capribogyókat aprítsuk fel. Keverjük össze a tonhalat a gyöngyhagymával, a capribogyóval és a crème fraiche-sel. Ízesítsük a tonhalsalátát sóval és borssal. A kaprot vágjuk fel.
  4. Helyezzük a röszti tallérokat egy tálra. Tegyünk a tetejükre tonhalsalátát a pirított vöröshagymát, majd hintsük meg a durvára vágott kaporral.

Tipp: Ízesítsük a tonhalsalátát egy csipet szárított chili pehellyel.