Röszti tallérok tonhalsalátával és pirított vöröshagymával
HOZZÁVALÓK
- 4 Aviko Röstiko Rounds Röszti tallérok
- 1 vöröshagyma
- 2 kávéskanál olívaolaj
- 1 kis gyöngyhagyma
- 1 teáskanál capribogyó
- 100 gramm tonhal törzs olívaolajban
- (leöntve, konzerv)
- 2 evőkanál crème fraiche
- 1 szál kapor
Felhasznált termékek
ELKÉSZÍTÉS MÓDJA
- Készítsük el a röszti tallérokat a csomagoláson található javaslat szerint. Roston is megsüthetőek kb. 10 perc alatt.
- Hámozzuk meg a hagymát, és vágjuk fel 1 cm-es szeletekre. Kenjük meg ezeket vékonyan olívaolajjal. Süssük a hagymakarikákat grillsütőben vagy serpenyőben, mindkét oldalukon 4-5 percig, amíg aranybarnára nem sülnek.
- Közben vagjuk fel nagyon apróra a gyöngyhagymát, a legvégén pedig a capribogyókat aprítsuk fel. Keverjük össze a tonhalat a gyöngyhagymával, a capribogyóval és a crème fraiche-sel. Ízesítsük a tonhalsalátát sóval és borssal. A kaprot vágjuk fel.
- Helyezzük a röszti tallérokat egy tálra. Tegyünk a tetejükre tonhalsalátát a pirított vöröshagymát, majd hintsük meg a durvára vágott kaporral.
Tipp: Ízesítsük a tonhalsalátát egy csipet szárított chili pehellyel.