pulled-pork-carnitas-sult-krumplival

Pulled Pork Carnitas sült krumplival

Hozzávalók

Sertés hasaalja Carnitas (4 adag)

  • 1 kg sertés hasaalja
  • 1 tk köménypor
  • 1 tk füstölt paprika
  • 1 tk fahéjpor
  • 1 tk fokhagymapor
  • 1 tk oregánó
  • 1 tk só
  • 1 tk repceolaj

Tálaláshoz

Aviko haziasan-szelt-burgonyahasabok-ropogos-bevonattal-talalva

Elkészítés

  1. Itassuk szárazra a sertéshús bőrös oldalát, és éles késsel szurkáljuk meg az egészet, majd irdaljuk be a hús alsó részét.
  2. Dörzsöljük be a húst a fűszerekkel, majd hagyjuk egy éjszakán át a hűtőszekrényben.
  3. Öntsük az olajat a bőrös részre, majd süssük a sertéshúst 140 °C-on 2 órán át.
  4. Melegítsük elő a sütőt 220 °C-ra, és süssük további 30 percig, hogy a bőr ropogós legyen.
  5. Készítsük el a Super Crunch Pure & Rustic hasábburgonyát a csomagon található javaslat szerint.
  6. Hagyjuk a sertéshúst 10 percig pihenni, mielőtt feldarabolnánk.
  7. A koktélparadicsomokat félbevágjuk, a lilahagymát vékonyan felszeleteljük és a petrezselymet durvára aprítjuk.
  8. A kész sült krumplira rétegezzük a salátát, majd a tetejére halmozott tépett sertéshússal és tzatzikivel tálaljuk.