Pulled Pork Carnitas sült krumplival
Hozzávalók
Sertés hasaalja Carnitas (4 adag)
- 1 kg sertés hasaalja
- 1 tk köménypor
- 1 tk füstölt paprika
- 1 tk fahéjpor
- 1 tk fokhagymapor
- 1 tk oregánó
- 1 tk só
- 1 tk repceolaj
Tálaláshoz
- 150g Super Crunch Pure & Rustic háziasan szelt burgonyahasábok ropogós bevonattal
- 50 g koktélparadicsom
- 50 g Tzatziki
- 1/2 vöröshagyma
- Marék petrezselyem
Felhasznált termékek
Elkészítés
- Itassuk szárazra a sertéshús bőrös oldalát, és éles késsel szurkáljuk meg az egészet, majd irdaljuk be a hús alsó részét.
- Dörzsöljük be a húst a fűszerekkel, majd hagyjuk egy éjszakán át a hűtőszekrényben.
- Öntsük az olajat a bőrös részre, majd süssük a sertéshúst 140 °C-on 2 órán át.
- Melegítsük elő a sütőt 220 °C-ra, és süssük további 30 percig, hogy a bőr ropogós legyen.
- Készítsük el a Super Crunch Pure & Rustic hasábburgonyát a csomagon található javaslat szerint.
- Hagyjuk a sertéshúst 10 percig pihenni, mielőtt feldarabolnánk.
- A koktélparadicsomokat félbevágjuk, a lilahagymát vékonyan felszeleteljük és a petrezselymet durvára aprítjuk.
- A kész sült krumplira rétegezzük a salátát, majd a tetejére halmozott tépett sertéshússal és tzatzikivel tálaljuk.