poke_bowl_aviko_kremsajtfalatokkal | Receptek Aviko Food Service termékekkel

Poke Bowl Aviko krémsajtfalatokkal

Összetevők

1 adag

  • 5 db Aviko Krémsajtfalatkák metélőhagymával (Cream Cheese Bites)
  • 100 g friss lazac, kockára vágva
  • 2 evőkanál unagi (angolna) szósz
  • 1/4 csésze wakame saláta
  • 1/4 csésze edamame bab, hámozva és főzve
  • Savanyított gyömbér, ízlés szerint
  • 1/4 csésze főtt csemegekukorica
  • 1 lap nori, vékony csíkokra vágva
  • 1 evőkanál Sriracha szósz
  • 2 evőkanál majonéz
  • Poke szósz (ízlés szerinti konyhakész poke szósz)

Sushi rizs

  • 1 csésze sushi rizs
  • 1 1/4 csésze víz
  • 2 evőkanál rizsecet
  • 1 evőkanál cukor
  • 1/2 teáskanál só
poke_bowl_aviko_kremsajtfalatokkal | Receptek Aviko Food Service termékekkel

Elkészítés

Sushi rizs elkészítése

A sushi rizst hideg vízben addig öblítjük, amíg a víz teljesen tiszta nem lesz. A rizst a csomagolás utasításai szerint főzzük (vagy használjunk rizsfőzőt). Amikor a rizs megfőtt, még melegen óvatosan hozzákeverjük a rizsecetet, a cukrot és a sót, majd hagyjuk szobahőmérsékletűre hűlni, mielőtt összeállítjuk a tálat.

Sriracha majonéz elkészítése

Egy kis tálban simára keverjük a Sriracha szószt és a majonézt, majd félretesszük.

Aviko krémsajtfalatok elkészítése

Az Aviko krémsajtfalatokat a csomagoláson található javaslat szerint készítjük el. Sütés után papírtörlőn lecsepegtetjük őket.

A Poke Bowl összeállítása

A kihűlt sushi rizst a tál aljára helyezzük. A rizs tetején elrendezzük a lazackockákat, és meglocsoljuk őket unagi szósszal. A wakame salátát, edamame babot, csemegekukoricát és savanyított gyömbért rendezett halmokban a lazac köré helyezzük. Hozzáadjuk az Aviko krémsajtfalatokat is, majd az egészet megszórjuk nori csíkokkal.

Díszítés és tálalás

A tál hozzávalóit meglocsoljuk a Sriracha majonézzel, és ízlés szerint bőségesen ráöntjük a választott poke szószt. Azonnal tálaljuk, hogy a vendégek élvezhessék az ízek és textúrák izgalmas keverékét.

Tipp a séftől

Ez a Poke Bowl remekül egyesíti a krémsajtfalatkák krémes állagát a friss és pikáns klasszikus poke-alapanyagokkal. Az unagi szósz és a fűszeres Sriracha majonéz különleges, ízgazdag fúziót teremt, amely tökéletes bármely étkezéshez, és kielégíti a japán és nyugati ízek kedvelőit is.

Aviko kremsajtfalatok_metelohagymaval_talalva

A receptben felhasznált Aviko termékek