burgonyalepeny-gombas-raguval-es-gorgonzolaval-sult-laposhal-amaranttal

Burgonyalepény gombás raguval és gorgonzolával, sült laposhal amaránttal

Hozzávalók (1 adag) 

  • 3 db Aviko burgonyalepény 
  • 80 g bármilyen gomba 
  • 10 g fehér hagyma 
  • 3 g fokhagyma 
  • 80 g laposhal filé 
  • 3 g amarántmag 
  • 10 g szárított áfonya 
  • 50 ml 30%-os tejszín 
  • 5 ml fehérbor 
  • 10 g vaj 
  • bors 
aviko_burgonyalepeny_talalva
aviko_fokhagymas_es_majorannas_burgonyalepeny_talalva

Az elkészítés módja 

  1. Készítsük el a burgonyalepényeket a csomagoláson található elkészítési javaslat szerint. 
  2. Gombaragu: Vajon dinszteljük meg a hagymát és a fokhagymát, adjuk hozzá a szeletelt gombákat, pirítsuk, fűszerezzük sóval és borssal, dobjuk bele a gorgonzola sajtdarabokat. Öntsük hozzá a bort, redukáljuk, majd adjuk hozzá a tejszínt. Addig redukáljuk tovább, míg sűrű szósz állagú nem lesz. 
  3. Az amarántmagokat pirítsuk meg, mint a pattogatott kukoricát egy száraz edényben. 
  4. A laposhalat sózzuk és borsozzuk meg, majd 180°C-ra előmelegített sütőben süssük 15 percig. Ezután forgassuk meg a pirított amarántban. 
  5. Helyezzük az elkészült burgonyalepényt, a gombaragut és a laposhalat egymás után a tányérra.