Burgonyalepény lilahagymalekvárral, tejföllel és grillezett citrommal
Összetevők
10 adag
- Aviko Burgonyalepény - 30 db (1,8 kg)
- 1 kg vöröshagyma
- 50 ml repceolaj
- 10 g só
- 10 g cukor
- 100 ml fehérborecet
- 600 ml tejföl
- 6 citrom
Elkészítési mód
- Készítsük el az Aviko burgonyalepényeket a csomagoláson található javaslat szerint.
- A hagymát csíkokra vágjuk, megpirítjuk, sóval és cukorral ízesítjük. Adjuk hozzá az ecetet, és pároljuk kb. 15 percig.
- Ezután vágjuk fel szeletekre és grillezzük meg.
- Tegyük a burgonyalepényeket a tányérokra, öntsünk rá tejfölt és tegyünk mindegyikre lilahagymalekvárt. Díszítésképpen tegyünk néhány grillezett citromszeletet mellé és szórjunk a tetejére egy kis reszelt citromhéjat.