Fűszeres szett guacamole-val, csokoládé mole poblano és juharszirup szezámmal
Összetevők
10 adag
- Aviko fűszeres krémsajtfalatok jalapeno paprikával- 50 db (kb. 1,4 kg)
- Aviko Cheddar sajtfalatok csilipaprikával fekete bundában - 60 db (kb. 1,2 kg)
- Aviko sajtfalatok Habanero csilipaprikával - 60 db (kb. 1,2 kg)
- 2 nagy avokádó
- ½ fej fokhagyma
- 2 cayenne paprika
- 100 g vöröshagyma
- 10 ml olívaolaj
- 300 ml paradicsompüré
- 10 g só
- 50 g cukor
- ½ füstölt chili chipotle
- 10 g kardamom
- 10 g fahéj
- 10 g szerecsendió
- 25 g kömény
- 1 tábla étcsokoládé
- 80 ml juharszirup
- 80 g szezámmag (fekete és fehér)
Elkészítési mód
- Készítsük el az Aviko sajtfalatokat a csomagoláson található javaslat szerint.
- Készítsünk guacamole-t: hámozzuk meg az avokádót, adjunk hozzá apróra vágott fokhagymát, cayenne-i paprikát és finomra vágott vöröshagymát. Sóval és olívaolajjal fűszerezzük.
- Készítsük el a csokoládé mole-t: melegítsük fel a paradicsompürét, ízesítsük sóval és cukorral; őröljük meg a füstölt chipotle-t, a kardamomot, a szerecsendiót, a fahéjat, a köményt és a csokoládét. Adjuk az őrölt hozzávalókat a paradicsompüréhez, és keverjük össze. Ne melegítsük fel újra a mártást.
- Melegítsük fel a juharszirupot egy serpenyőben, és adjuk hozzá a szezámmagot.
- Az Aviko falatkákat helyezzük a tálalókra, és a szószokat külön kis tálkákba.
- Tetszés szerint: díszíthetjük cseresznyeparadicsommal és bazsalikomlevelekkel.