edesburgonya_hasabok_paradicsomos_lime_es_kardamom_martassal | Receptek Aviko Food Service termékekkel

Édesburgonya hasábok paradicsomos lime és kardamom mártással

Összetevők

4 adag

Az édesburgonyához

A paradicsomos-lime-os mártogatóshoz

  • 2 evőkanál olívaolaj
  • 2 gerezd fokhagyma, apróra vágva
  • 1 zöld chili, apróra vágva
  • 1 mogyoróhagyma, apróra vágva
  • 4 szilvaparadicsom, kockára vágva
  • 2 evőkanál paradicsompüré
  • 1 teáskanál cukor
  • 1/2 teáskanál őrölt kardamom
  • 1/2 teáskanál őrölt kömény
  • 1 lime frissen facsart leve és reszelt héja
  • 1 evőkanál friss kapor, apróra vágva
edesburgonya_hasabok_paradicsomos_lime_es_kardamom_martassal | Receptek Aviko Food Service termékekkel

Elkészítés

Az Aviko édesburgonya hasábok elkészítése

Az Aviko édesburgonya hasábokat a csomagoláson található javaslat szerint megsütjük. A sütés után azonnal egy nagy tálban összeforgatjuk az olívaolajjal, köménnyel, kardamommal, frissen őrölt fekete borssal és sóval. Ezután meglocsoljuk juharsziruppal, és alaposan összeforgatjuk, hogy az édesburgonya teljesen bevonódjon.

Paradicsomos-lime-os-kardamomos mártogatós

A mártogatóshoz egy serpenyőben közepes lángon felmelegítjük az olívaolajat, majd hozzáadjuk az apróra vágott fokhagymát, zöld chilit és mogyoróhagymát. Pár percig pároljuk, amíg a hagyma megpuhul és illatos lesz. Hozzáadjuk a kockára vágott szilvaparadicsomot és a paradicsompürét, és néhány percig főzzük, hogy a paradicsomok szétessenek és a szósz besűrűsödjön. Ekkor belekeverjük a cukrot, kardamomot és köményt, majd főzzük tovább, amíg a szósz szép sűrűvé válik. A végén hozzáadjuk a lime frissen facsart levét, reszelt héját és az apróra vágott friss kaprot. A fűszerezést ízlés szerint sóval és frissen őrölt borssal állítjuk be.

Az édesburgonya hasábburgonyát forrón tálaljuk a paradicsomos-lime-os szósszal, amely kiválóan alkalmas mártogatáshoz. Opcionálisan chimichurri szószt is kínálhatunk mellé.

Tipp a séftől

A juharszirup enyhe édessége remekül kiegészíti a fűszereket, és finom karamellizált ízt ad a ropogósra sült édesburgonya hasáboknak, ami még ínycsiklandóbbá teszi az ételt.

aviko edesburgonya_hasabok_talalva