Churros meleg áfonyakompóttal és fagylalttal
HOZZÁVALÓK (4 ADAG)
- 8 Churros Aviko
- 350 g áfonya
- 150 ml almalé (cukrozatlan)
- 50 g cukor
- 2 teáskanál őrölt fahéj
- 3 csillagánizs
- 1 evőkanál porcukor
- 4 gombóc vaníliafagylalt
- 4 menta levél
Felhasznált termékek
ELKÉSZÍTÉS:
Elkèszítèsi idő: 25 perc
- Tegyük az áfonyát az almalével, cukorral, 1 teáskanál fahéjjal és csillagánizzsal egy nyeles lábasba.
- Forraljuk fel, majd főzzük óvatosan, közepes hőfokon 10 percig, amíg az áfonyák szétnyílnak.
- Vegyük le a lábast a tűzről, és hagyjuk szobahőmérsékletűre kihűlni.
- Majd tegyük az áfonyakompótot hűtőszekrénybe.
- Készítsük el a Churros-t sütőben, vagy airfryer-ben a csomagoláson található javaslat szerint.
- Eközben melegítsük fel az áfonya kompótot alacsony hőmérsékleten; szükséges szerint adjunk hozzá egy kis plusz almalevet, vagy vizet.
- Keverjük össze a porcukrot a megmaradt teáskanál fahéjjal.
- Majd kanalazzuk ki az áfonyakompótot 4 tányérra. Rakjunk egy kanál vaníliafagylaltot mindegyik tetejére. Tegyük a tányérokra a Churros-t, és szórjuk meg fahéjas cukorral. Díszítsük a desszertet mentával.