churros-meleg-áfonyakompóttal-és-fagylalttal

Churros meleg áfonyakompóttal és fagylalttal 

HOZZÁVALÓK (4 ADAG) 

  • 8 Churros Aviko
  • 350 g áfonya 
  • 150 ml almalé (cukrozatlan) 
  • 50 g cukor 
  • 2 teáskanál őrölt fahéj 
  • 3 csillagánizs 
  • 1 evőkanál porcukor 
  • 4 gombóc vaníliafagylalt 
  • 4 menta levél 
aviko_churros_-_spanyol_csurgatott_fank_talalva

ELKÉSZÍTÉS: 

Elkèszítèsi idő: 25 perc

  1. Tegyük az áfonyát az almalével, cukorral, 1 teáskanál fahéjjal és csillagánizzsal egy nyeles lábasba.  
  2. Forraljuk fel, majd főzzük óvatosan, közepes hőfokon 10 percig, amíg az áfonyák szétnyílnak. 
  3. Vegyük le a lábast a tűzről, és hagyjuk szobahőmérsékletűre kihűlni.  
  4. Majd tegyük az áfonyakompótot hűtőszekrénybe. 
  5. Készítsük el a Churros-t sütőben, vagy airfryer-ben a csomagoláson található javaslat szerint.  
  6. Eközben melegítsük fel az áfonya kompótot alacsony hőmérsékleten; szükséges szerint adjunk hozzá egy kis plusz almalevet, vagy vizet. 
  7. Keverjük össze a porcukrot a megmaradt teáskanál fahéjjal. 
  8. Majd kanalazzuk ki az áfonyakompótot 4 tányérra. Rakjunk egy kanál vaníliafagylaltot mindegyik tetejére. Tegyük a tányérokra a Churros-t, és szórjuk meg fahéjas cukorral. Díszítsük a desszertet mentával.