churros-koszorú-körtével-fagylalttal-és-csokoládészósszal

Churros koszorú, körtével, fagylalttal és csokoládészósszal

HOZZÁVALÓK (4 ADAG) 

  • 300 g Churros 
  • 125 ml tartós habtejszín 
  • 125 g étcsokoládé 
  • 1 lédús körte 
  • 500 ml vaníliafagylalt 
  • Kis fagylaltos kanál 
aviko_churros_-_spanyol_csurgatott_fank_talalva

ELKÉSZÍTÉS 

Elkèszítèsi idő: 10 perc

  1. Melegítsük fel a tejszínt egy nyeles lábasban.  
  2. Törjünk meg 100 gramm csokoládét kockákra és adjuk hozzá a tejszínhez. Hevítsük óvatosan, és keverjük össze csomómentes csokoládészósszá. 
  3. Készítsük el a Churros-t a csomagoláson található javaslat szerint.  
  4. Eközben vágjuk félbe a körtét és távolítsuk el a magokat, majd szeljük fel cikkekre. 
  5. Egy nagy lapos tányéron, rendezzük el a Churros-okat és a körteszeleteket váltakozva, koszorú formában. Tegyünk a tetejére egy kis gombóc fagylaltot, és öntsünk rá csokoládészószt. 
  6. A szósz többi részét kínáljuk mártogatósként egy kis tálkában. A maradék csokoládét pedig reszeljük rá a tányérra, és tálaljuk azonnal. 

Tipp: Párolt körtével is ízletes.