rozmaringos-pancettas-gratin

Rozmaringos pancettás gratin

HOZZÁVALÓK

aviko_sajtos-tejszines_burgonyagratin_talalva

ELKÉSZÍTÉS MÓDJA

  1. Melegítsük elő a sütőt 220°C-ra. Helyezzük a gratinokat egy sütőlapra, és süssük őket az előmelegített sütőben 20-25 percig, amíg aranybarnára pirulnak és átsülnek.
  2. Időközben pürésítsük a paradicsomot egy botmixerrel. Melegítsük fel az olívaolajat egy serpenyőben. Süssük a pancettát 4 percig, amíg ropogós nem lesz.
  3. Helyezzük a gratinokat egy tálra. Kanalazzuk a paradicsompasztát rájuk, majd osszuk szét a tetejükre a pancettát, és tegyünk mindegyik gratinra egy szál rozmaringot.

Tipp: Inkább hús nélkül készítenéd el? Helyettesíthetjük a pancettát előzetesen római köménnyel, (füstölt) pirospaprika porral és tengeri sóval ízesített, ropogós, sült csicseriborsóval.