Rozmaringos pancettás gratin
HOZZÁVALÓK
- 8 Aviko Gratins Cream & Cheese Sajtos-tejszínes burgonyagratin
- 100 g napon félig kiszárított paradicsom olajban
- (üveges vagy hűtött)
- 1 evőkanál olívaolaj
- 100 g szeletelt pancetta
- 8 egyforma hosszú szál rozmaring
Felhasznált termékek
ELKÉSZÍTÉS MÓDJA
- Melegítsük elő a sütőt 220°C-ra. Helyezzük a gratinokat egy sütőlapra, és süssük őket az előmelegített sütőben 20-25 percig, amíg aranybarnára pirulnak és átsülnek.
- Időközben pürésítsük a paradicsomot egy botmixerrel. Melegítsük fel az olívaolajat egy serpenyőben. Süssük a pancettát 4 percig, amíg ropogós nem lesz.
- Helyezzük a gratinokat egy tálra. Kanalazzuk a paradicsompasztát rájuk, majd osszuk szét a tetejükre a pancettát, és tegyünk mindegyik gratinra egy szál rozmaringot.
Tipp: Inkább hús nélkül készítenéd el? Helyettesíthetjük a pancettát előzetesen római köménnyel, (füstölt) pirospaprika porral és tengeri sóval ízesített, ropogós, sült csicseriborsóval.