roszti-tallerok-borsos-lime-os-kremmel-es-lazaccal

Röszti tallérok borsós-lime-os krémmel és lazaccal

HOZZÁVALÓK

  • 8 Aviko Röstiko Rounds Röszti tallérok
  • 75 g zöldborsó (fagyasztott)
  • 1 evőkanál crème fraiche
  • 2-3 kávéskanál lime lé
  • 100 g füstölt lazacfilé
  • Zsázsa

ELKÉSZÍTÉS MÓDJA

  1. Gyújtsuk be a grillt. Főzzük a borsót sós vízben 8 percig. Öntsük le róla a vizet és pürésítsük meg egy botmixerrel, majd hagyjuk kihűlni.
  2. Keverjük el a crème fraiche-t a borsópürében. Ízesítsük a lime lével, sóval és borssal.
  3. Süssük a röszti tallérokat a grillsütőn 10 percig, míg aranybarnák lesznek. Rendszeresen forgassuk meg őket. Eközben szeljük fel a füstölt lazacot 8 csíkra.
  4. Helyezzük a röszti tallérokat egy tálba. Kanalazzunk egy kis borsós-lime-os krémet minden rösztire.
  5. Tegyünk mindegyik tetejére egy-egy füstölt lazac csíkot és hintsük meg a zsázsával és egy kis borssal.

Extra luxus! Helyettesítsük a füstölt lazacot osztrigával. Távolítsuk el az osztrigák héját és helyezzük őket a krém tetejére a röszti tallérokra. Tálaljuk lime szeletekkel, amelyek levét az osztrigákra lehet csepegtetni.