Röszti tallérok borsós-lime-os krémmel és lazaccal
HOZZÁVALÓK
- 8 Aviko Röstiko Rounds Röszti tallérok
- 75 g zöldborsó (fagyasztott)
- 1 evőkanál crème fraiche
- 2-3 kávéskanál lime lé
- 100 g füstölt lazacfilé
- Zsázsa
Felhasznált termékek
ELKÉSZÍTÉS MÓDJA
- Gyújtsuk be a grillt. Főzzük a borsót sós vízben 8 percig. Öntsük le róla a vizet és pürésítsük meg egy botmixerrel, majd hagyjuk kihűlni.
- Keverjük el a crème fraiche-t a borsópürében. Ízesítsük a lime lével, sóval és borssal.
- Süssük a röszti tallérokat a grillsütőn 10 percig, míg aranybarnák lesznek. Rendszeresen forgassuk meg őket. Eközben szeljük fel a füstölt lazacot 8 csíkra.
- Helyezzük a röszti tallérokat egy tálba. Kanalazzunk egy kis borsós-lime-os krémet minden rösztire.
- Tegyünk mindegyik tetejére egy-egy füstölt lazac csíkot és hintsük meg a zsázsával és egy kis borssal.
Extra luxus! Helyettesítsük a füstölt lazacot osztrigával. Távolítsuk el az osztrigák héját és helyezzük őket a krém tetejére a röszti tallérokra. Tálaljuk lime szeletekkel, amelyek levét az osztrigákra lehet csepegtetni.