Burgonyatáskák Gouda sajttal töltve, salátán, grillezett mogyoróhagymával, sült paprikával és spenóttal
Összetevők
10 adag
- Aviko Burgonyatáskák Gouda sajttal töltve - 70 db (kb. 1,6 kg)
- 400 g mogyoróhagyma
- 100 ml olívaolaj
- 10 g só
- 600 g piros paprika
- 250 g bébispenót
- 250 g cseresznyeparadicsom
- 1 citrom
Elkészítési mód
- Készítsük el a Gouda sajttal töltött Aviko burgonyatáskákat, a csomagoláson található javaslat szerint.
- Hámozzuk meg a mogyoróhagymát, és vágjuk negyedekre. Locsoljuk meg olívaolajjal, szórjunk rá egy kis sót, és grillezzük 3-4 percig.
- A paprikákat félbevágjuk, meglocsoljuk olívaolajjal, megszórjuk egy kis sóval, és 180°C-os sütőben addig sütjük, amíg kissé meg nem pirulnak. Vegyük ki a paprikákat, tegyük őket egy tálba, és szorosan fedjük le a tálat fóliával.
- Mossuk meg és szárítsuk meg a spenótot. Locsoljuk meg olívaolajjal, szórjunk rá egy kis sót és citromhéjat, majd keverjük össze az egészet.
- Hámozzuk meg a paprikát, és tépjük csíkokra. A megmaradt levet tegyük félre egy tálban.
- Vágjuk félbe a paradicsomokat.
- Helyezzük a spenótot, a paprikacsíkokat, a grillezett mogyoróhagymát és a paradicsomot a tányérokra. Melegítsük fel a paprikalevet, és főzzük össze az olívaolajjal, hogy mártás készüljön belőle.
- Helyezzük a Gouda sajttal töltött Aviko burgonyatáskákat a salátára, és locsoljuk meg az egészet a paprikaszósszal.