burgonyalepenyes-salata

Burgonyalepényes saláta

Hozzávalók (1 adag) 

  • 5 db Aviko burgonyalepény 
  • 30 g bébispenót 
  • 60 g kacsamell 
  • 40 g körte 
  • 40 g szárított paradicsom 
  •  30 g friss szilva 
  • 10 g fenyőmag 
  • 10 g méz 
  • 10 ml olívaolaj 
  • 5 ml balzsamecet 
  • só 
  • bors 
aviko_burgonyalepeny_talalva
aviko_fokhagymas_es_majorannas_burgonyalepeny_talalva

Az elkészítés módja 

  1. Készítsük el a burgonyalepényeket a csomagoláson található elkészítési javaslat szerint. 
  2. Fűszerezzük a kacsamellet sóval és borssal, majd süssük meg serpenyőben aranybarnára úgy, hogy a közepe rózsaszínű maradjon. 10 perc elteltével szeleteljük fel. 
  3. Vágjuk félbe és magozzuk ki a szilvákat, és karamellizáljuk mézben. 
  4. Öntet: az olívaolajat keverjük össze a mézzel és a balzsamecettel, sózzuk, borsozzuk, majd keverjük össze. 
  5. Vágjuk a körtét és a napon szárított paradicsomot apró darabokra, adjuk hozzá a spenótot, a fenyőmagot, és keverjük össze az öntettel. 
  6. A salátát a következőképpen állítsuk össze: burgonyalepény, körte, spenót, szilva, kacsamell szeletek, végül bőven szórjuk meg fenyőmaggal.