burgonyalepeny-szarvasgombas-majonezes-zoldsegsalataval-grillezett-paradicsommal-es-szarvasgombaval

Burgonyalepény szarvasgombás majonézes zöldségsalátával, grillezett paradicsommal és szarvasgombával

Hozzávalók (1 adag) 

  • 5 db Aviko burgonyalepény 
  • 30 g paradicsom  
  • 10 g sárgarépa 
  • 10 g petrezselyem  
  • 10 g zeller 
  • 10 g savanyú uborka 
  • 20 g burgonya 
  • 10 g borsókonzerv 
  • 10 g majonéz 
  • 3 g mustár 
  • 3 g szarvasgomba krém 
  • 1 g friss szarvasgomba vagy pácolt szarvasgomba 
  • tojás 
  • 0,5 g cukor 
  • Provence fűszernövények 
  • bors 
aviko_burgonyalepeny_talalva
aviko_fokhagymas_es_majorannas_burgonyalepeny_talalva

Az elkészítés módja 

  1. Készítsük el a burgonyalepényeket a csomagoláson található elkészítési javaslat szerint. 
  2. Vágjuk a paradicsomot vastag szeletekre, ízesítsük a fűszernövényekkel és borssal, majd grillezzük meg mindkét oldalán. 
  3. Zöldségsaláta: vágjuk apró kockákra a főtt sárgarépát, a zellert, a petrezselymet, a burgonyát és a tojást, majd adjuk hozzá a savanyú uborkát, a majonézt, a mustárt, és ízesítsük sóval, borssal és cukorral. 
  4. Keverjük össze a majonézt a szarvasgomba krémmel. 
  5. Helyezzük a grillezett paradicsomot a burgonyalepényekre, tegyük rá a zöldségsalátát, öntsük le szarvasgombás majonézzel és szórjuk meg frissen reszelt szarvasgombával.