burgonyalepeny-sutotok-es-narancslekvarral-szalami-morzsaval-es-napon-szaritott-paradicsommal

Burgonyalepény sütőtök- és narancslekvárral, szalámi morzsával és napon szárított paradicsommal

Hozzávalók (1 adag) 

  • 3 db Aviko burgonyalepény  
  • 150 g Hokkaido sütőtök 
  • 200 g narancs 
  • 11 g citromlé 
  • 0,5 vaníliarúd   
  • 30 g napon szárított paradicsom 
  • 30 g pikáns szalámi 
  • 15 g panko morzsa 
aviko_burgonyalepeny_talalva
aviko_fokhagymas_es_majorannas_burgonyalepeny_talalva

Az elkészítés módja 

  1. Készítsük el a burgonyalepényeket a csomagoláson található elkészítési javaslat szerint. 
  2. Sütőtök- és narancslekvár: a tököt vágjuk kockákra, öntsük rá a narancs és a citrom levét, majd főzzük puhára. Keverjük össze az egészet, adjuk hozzá a cukrot, a narancshéjat és a vaníliamagokat, majd főzzük 15 percig. 
  3. Morzsa: süssük a panko morzsát aranybarnára a sütőben. Daráljuk le a napon szárított paradicsomot és a szalámit morzsa állagúra, majd szárítsuk ki ezeket 120 °C-os sütőben 3 órán át. Végül keverjük össze az egészet. 
  4. Helyezzük a lepényeket a tányérokra, majd a tetejükre tegyünk a lekvárból és szórjuk meg őket az elkészített morzsával.