burgonyalepeny-reggelire-zoldsegraguval-es-kolbasszal

Burgonyalepény reggelire, zöldségraguval és kolbásszal

Hozzávalók (1 adag) 

  • 3 db Aviko burgonyalepény 
  • 60 g többszínű paprika 
  • 50 g natúr joghurt 
  • 40 g fehér kolbász 
  • 30 g cukkini 
  • 30 g padlizsán 
  • 30 g paradicsom 
  • 20 g fehér hagyma 
  • 20 g tetszés szerinti gomba 
  • 20 g reszelt sajt 
  • 5 ml olívaolaj 
  • 1 tojás 
  • Provence fűszernövények 
  • só 
  • bors 
aviko_burgonyalepeny_talalva
aviko_fokhagymas_es_majorannas_burgonyalepeny_talalva

Az elkészítés módja 

  1. Készítsük el a burgonyalepényeket a csomagoláson található elkészítési javaslat szerint. 
  2. Zöldségpörkölt: vágjuk a paprikát, paradicsomot, hagymát, cukkinit, padlizsánt és gombát 4 cm-es darabokra, pirítsuk meg olívaolajon, és főzzük addig, amíg a paradicsom levet nem ereszt. 
  3. Blansírozzuk a fehér kolbászt sós vízben. Hámozzuk le a bőrét és szeleteljük. 
  4. A következőképpen rétegezzük a hozzávalókat: burgonyalepény, natúr joghurt, sajt, zöldségpörkölt, kolbász. A tetejét kenjük meg a felvert tojással, szórjuk meg sajttal, és süssük 220 °C-os sütőben 15-20 percig.