burgonyalepeny-karamellizalt-banannal-tejfolos-malna-sorbettel-es-gyomberes-karamell-szosszal

Burgonyalepény karamellizált banánnal, tejfölös málna sorbettel és gyömbéres karamell szósszal

Hozzávalók (1 adag) 

  • 3 db Aviko burgonyalepény  
  • 50 g banán 
  • 50 g málna sorbet 
  • 50 g tejföl 
  • 20 g méz 
  • 20 g cukor 
  • 20 g friss gyümölcs 
  • 10 g friss gyömbér 
  • 50 ml 30%-os tejszín 
aviko_burgonyalepeny_talalva

Az elkészítés módja 

  1. Készítsük el a burgonyalepényeket a csomagoláson található elkészítési javaslat szerint. 
  2. Karamellszósz: karamellizáljuk a cukrot egy serpenyőben, adjuk hozzá az apró kockákra vágott gyömbért, pároljuk meg, majd öntsük fel a tejszínnel, és főzzük, amíg a szósz besűrűsödik. Hűtsük le. 
  3. Öntsünk mézet a forró serpenyőbe, karamellizáljuk, adjuk hozzá a nagy darabokra vágott banánt, és süssük rövid ideig félkeményre. 
  4. Öntsük a szószt egy tányérra, rétegezzük rá a burgonyalepényt, a banánt, a málna sorbetet, a tejfölt, és szórjuk a tetejére a friss gyümölcsöt.