burgonyalepeny-avokado-mousse-szal-es-wasabival-fustolt-lazactatarral-es-pumpernickel-kenyerrel

Burgonyalepény avokádó mousse-szal és wasabival, füstölt lazactatárral és pumpernickel kenyérrel

Hozzávalók (1 adag)

  • 3 db Aviko burgonyalepény  
  • 80 g avokádó 
  • 1 g wasabi  
  • 20 g pumpernickel kenyér 
  • 50 g füstölt lazac 
  • 10 g vöröshagyma 
  • 10 g friss uborka 
  • 5 g kapor 
  • 5 ml olívaolaj 
  • bors  
  • só 
aviko_burgonyalepeny_talalva
aviko_fokhagymas_es_majorannas_burgonyalepeny_talalva

Az elkészítés módja 

  1. Készítsük el a burgonyalepényeket a csomagoláson található elkészítési javaslat szerint. 
  2. Avokádó mousse: a hámozott avokádót keverjük össze a wasabival, ízlés szerint sózzuk meg. 
  3. Füstölt lazac tatár: a lazacot, a hagymát és a friss uborkát vágjuk apró kockákra, ízesítsük olívaolajjal, sóval és borssal ízlés szerint. 
  4. Pumpernickel kenyér: vágjuk fel a kenyeret vastag kockákra és sütőben 140°C-on 2 órán keresztül szárítsuk keményre. 
  5. Helyezzük a lepényeket egy tányérra, és tegyünk rájuk sorban az következőkből: avokádókrém, lazactatár, majd pedig szórjuk meg a kenyérdarabokkal.