Hozzávalók (1 adag)
- 3 db Aviko burgonyalepény
- 80 g avokádó
- 1 g wasabi
- 20 g pumpernickel kenyér
- 50 g füstölt lazac
- 10 g vöröshagyma
- 10 g friss uborka
- 5 g kapor
- 5 ml olívaolaj
- bors
- só
Az elkészítés módja
- Készítsük el a burgonyalepényeket a csomagoláson található elkészítési javaslat szerint.
- Avokádó mousse: a hámozott avokádót keverjük össze a wasabival, ízlés szerint sózzuk meg.
- Füstölt lazac tatár: a lazacot, a hagymát és a friss uborkát vágjuk apró kockákra, ízesítsük olívaolajjal, sóval és borssal ízlés szerint.
- Pumpernickel kenyér: vágjuk fel a kenyeret vastag kockákra és sütőben 140°C-on 2 órán keresztül szárítsuk keményre.
- Helyezzük a lepényeket egy tányérra, és tegyünk rájuk sorban az következőkből: avokádókrém, lazactatár, majd pedig szórjuk meg a kenyérdarabokkal.