burgonyalepeny-almas-gyomberes-chutney-val-humusszal-es-mogyoroval

Burgonyalepény almás-gyömbéres chutney-val, humusszal és mogyoróval

Hozzávalók (1 adag) 

  • 5 db Aviko burgonyalepény 
  • 50 g főtt csicseriborsó 
  • 80 g alma 
  • 10 g mazsola 
  • 10 g mogyoró 
  • 10 g fehér hagyma 
  • 5 g tahini 
  • 5 g fokhagyma 
  • 5 g friss gyömbér 
  • 2 g chili 
  • 10 ml hideg víz 
  • 10 ml olívaolaj 
  • 3 ml fehér ecet  
  • 5 g só 
  • garam masala 
  • fahéj 
  • édes paprika 
  • egy citrom leve 
aviko_burgonyalepeny_talalva
aviko_fokhagymas_es_majorannas_burgonyalepeny_talalva

Az elkészítés módja 

  1. Készítsük el a burgonyalepényeket a csomagoláson található elkészítési javaslat szerint. 
  2. Humusz: a csicseriborsót, a fokhagymát, a tahini krémet, az olívaolajat, a citromlevet és a vizet keverjük pépes állagúra, majd sózzuk, borsozzuk. 
  3. Chutney: daraboljuk fel a meghámozott almát nagy kockákra, a hagymát, a fokhagymát, a chilit és a gyömbért pedig apró kockákra. Pirítsuk meg olívaolajon, adjuk hozzá az almát és a mazsolát, ízesítsük sóval, édes borssal, garam masalával, fahéjjal és borecettel. Pirítsuk az egészet addig, amíg lekvár állagú nem lesz. 
  4. Pirítsuk meg a mogyorót a sütőben, majd hámozzuk meg. Ezután turmixoljuk finom porrá. 
  5. Helyezzük a burgonyalepényeket egy tányérra, kenjünk rá humuszt, adjuk hozzá a chutney-t, és szórjuk meg a mogyoróporral.