Őszi szárnyaslakomák a szezon legizgalmasabb ízeivel
Az ősz beköszöntével porondon vannak a gazdag, ízekben és tápanyagban bővelkedő szárnyasételek, amelyek tökéletesen harmonizálnak a szezonális zöldségekkel és a megfelelően kiválasztott burgonyaköretekkel. A következő fogások igazi őszi lakomák modern köntösben, ahol a kacsacombtól kezdve a kakaspörköltig minden finomság megtalálható. Az Aviko burgonyaköreteivel pedig egyszerűen új szintre emelhetjük ezeket a klasszikus ételeket!
Ropogós kacsacomb lilakáposzta krémmel és Aviko rösztiburgonyával
A ropogósra sült kacsacomb egy igazi klasszikus, amit most lilakáposzta krémmel teszünk különlegessé. A lilakáposztát almával és vörösborral puhára főzzük, majd krémesre pürésítjük, hogy kellemesen édeskés alapot adjon a kacsacomb gazdag ízének. A fogás mellé az Aviko rösztiburgonya tallérok ropogós textúrája tökéletesen passzol, amely a tányéron a kacsahús szaftosságával a textúrák izgalmas kavalkádját alkotja. Ez a kombináció tökéletes választás egy kiadós őszi ebédhez vagy vacsorához, ahol a klasszikus és modern elemek találkoznak, szerencsés esetben egy pohár kadarka kíséretében.
Kakaspörkölt tormás sültcékla-salátával és Aviko burgonyakrokettel
A kakaspörkölt az ősz egyik szimbolikus kincse, ahol az eltalált fűszerezés és a lassú főzés hozza ki a kakas húsának mélyebb, karakteres ízét. A pörkölt mellé egy tormás, csomboros céklasalátát kínálunk, amely frissítően kontrasztos a pörkölt fűszerességével. Az Aviko burgonyakrokett tökéletes választás a pörkölt mellé, hiszen kívül ropogós, belül pedig puha, és a létező legjobb dolog a világon pörköltszaftot tunkolni. Ez az étel a klasszikus magyar ízek kedvelőinek igazi ínyencsége, amelyhez akár egy testesebb cabernet sauvignont is bátran párosíthatunk.
Egészben sült gyöngytyúk, sült téli zöldségekkel és Aviko édesburgonya gerezdekkel
Az egészben sült gyöngytyúk maga az ünnepi hangulat, és az ősz szinte minden ízét magában hordozza. A sült gyöngytyúk mellé sült őszi zöldségeket – például sárgarépát, paszternákot, céklát és zellert – kínálunk, amelyek a hús fűszeres szaftjával keverednek a tányéron. Az Aviko édesburgonya gerezdek tökéletes köretként szolgálnak: édeskés, ropogós textúrájukkal remek kontrasztot adnak a zöldségek földesebb karakterének. Ez a fogás igazi ízorgia, amelyben a gyöngytyúk és az édesburgonya vállvetve dolgozik a vendégeink kegyeiért, amelyre még egy lapáttal rátehetünk, méghozzá egy pohár rajnai rizling formájában.
Rozé kacsamell mandulás kelbimbó salátával és Aviko paszternákos mini burgonyagratinnal
A rozé kacsamell mindig elegáns és aktuális választás, és könnyedén ősziesre hangolhatjuk, ha mandulás kelbimbó salátával tálaljuk. A kacsamell szaftos és lágy, míg a pirított mandulával és mézes öntettel készült kelbimbó saláta friss, ropogós textúrát ad mellé. Az Aviko paszternákos mini burgonyagratin krémes, gazdag aromájával tovább fokozza a fogás zamatainak komplexitását. A gratin paszternákja finom édeskés ízvilágot hoz a tányérra, amely tökéletesen kiegészíti a kacsamell karakteres fűszerességét, így ez a fogás az őszi menük egyik sztárja lehet. Pláne, ha egy pohár üde és gyümölcsös merlot rozét is kínálunk mellé!