Nyári sztársaláták húsos, halas és vega verziókban
A nyári hőségben a könnyed, frissítő saláták mindig telitalálatok, különösen, ha szezonális alapanyagokkal és kreatív ötletekkel dobjuk fel őket. Az alábbiakban négy szuper salátát mutatunk be, amelyek között megtalálhatók húsos, halas és vegetáriánus verziók is. Mindegyik fogáshoz egy-egy Aviko terméket párosítunk, hogy a saláták még izgalmasabbak és laktatóbbak legyenek.
Kacsamell saláta camembert sajtfalatkákkal
A kacsamell saláta a nyár könnyedségét ötvözi a különleges, gazdag ízekkel. A kacsamellet ropogós bőrűre, de rozéra sütjük, majd vékony szeletekre vágjuk, és grillezett római saláta leveleivel tálaljuk. A salátát szezonális gyümölcsökkel, pácolt meggyel és szilvával dobjuk fel, és a saláta dresszingjét is könnyed, fanyar, gyümölcsös irányba vigyük! Az Aviko camembert sajtfalatkák kívül ropogósak, belül lágyak, és tökéletesen kiegészítik a salátát - egyszerre passzolnak a mély ízű kacsához és az üde gyümölcsökhöz is. Zöldfűszerek közül kísérletezzünk a tárkonnyal és a korianderrel.
Lazacos röszti saláta
A lazacos röszti saláta a tenger frissességét hozza a nyári lakomákhoz. A grillezett lazacfilét nagyobb darabokra törjük, és vegyes zöldsalátával, uborkával, kapribogyóval és enyhén grillezett koktélparadicsommal keverjük össze. A saláta meghökkentő eleme az Aviko röszti háromszögek, amelyek kívül ropogósak, belül pedig puhák, így izgalmas textúrák sorát hozzák a tányérra. A salátát egy citromos joghurtos öntettel koronázzuk meg, ami frissítő, krémes ízt ad a fogásnak, miközben a röszti és a lazac nagyszerű kontrasztot alkotnak. A nyári zöldfűszerek közül itt a rozmaring és a petrezselyem lehetnek befutók.
Grillezett csirkemelles saláta mogyoróburgonyával
A grillezett csirkemell és a mogyoróburgonya egy komfort nyári fogás, amelyet telepakolhatunk friss ízekkel. A csirkemellet fokhagymás-citromos pácban pácoljuk, majd grillezzük aranybarnára. A salátába friss spenótleveleket, cukkinit és avokádót keverünk, de játszhatunk az olajbogyó, grillezett articsóka vonallal is. Az Aviko mogyoróburgonya kívül ropogós, belül pedig krémes, és remekül kiegészíti a fogást - ez kerül hát extra kiegészítő elemként a saláta tetejére. Készítsünk hozzá egy könnyű vinaigrette-et balzsamecetből és olívaolajból, majd befejezésképp friss bazsalikomlevelekkel is aromatizáljuk a fogást.
Vega zöldséges saláta zöldfűszeres mini gratinnal
A vegetáriánus verzió akkor működik, ha telepakoljuk a nyári szezon legharsányabb ízeivel. A saláta alapjába friss rukkolát, színes salátaleveleket, grillezett cukkinit és padlizsánt keverünk, amelyek füstös íze tökéletesen harmonizál az Aviko zöldfűszeres mini gratinnal. Ez a gratin nemcsak laktatóvá teszi a salátát, de egy leheletnyi luxust is kölcsönöz neki. A salátát egy könnyű citromos-olívaolajos öntettel locsoljuk meg, amely frissességet hoz a fogásba, és remekül kiegészíti a grillezett zöldségek és a gratin ízvilágát. Zöldfűszerek hosszú sora illik ezekhez az ízekhez, de mivel eddig kimaradtak, ezért essen a választásunk az oregánóra és a kakukkfűre!