Gombaételek az ősz ízeivel fűszerezve
Az ősz beköszöntével felbukkannak az étlapokon a gombás ételek, amelyek a szezonális alapanyagokkal párosítva fantasztikus ízkavalkáddal kápráztatják el vendégeinket. A gombák változatos textúrája és gazdag, földes karaktere tökéletesen passzol a hűvösebb hónapokhoz, legyen szó vadételekről, halról vagy akár egy vega fogásról. Az Aviko köretekkel kombinálva ezek a fogások nemcsak laktatóbbak lesznek, hanem igazi gasztronómiai élményt is nyújtanak.
Vargányás szarvasragu pácolt szilvával és körtével, Aviko hercegnőburgonyával
A szarvasragu már önmagában is elegáns, de vargányával kombinálva igazi nemes fogássá válik. A lassan főtt szarvasragu gazdag ízvilágát a vargánya mély karaktere emeli ki, míg a pácolt szilva és körte egy kis gyümölcsös édeskés-fanyar ízjegyeket ad a fogáshoz. Az Aviko hercegnőburgonya az ilyen elegáns fogásokhoz készült: ropogós külseje és lágy, krémes belseje kifinomult kísérője a ragunak, méltó párja a szarvas nemességének. Egy pohár testes vörösborral - például Merlot-val - kiegészítve ez a fogás garantáltan leveszi a vendégeket a lábukról.
Rántott harcsafilé ecetes-zöldfűszeres laskagomba salátával és Aviko édesburgonya gerezdekkel
A harcsa és a gomba találkozása egy izgalmas kombináció, amelyben a ropogósra sült harcsafilé a főszereplő. A saláta frissítően kontrasztos: ecetes, zöldfűszeres laskagomba, amely könnyed savasságot és frissességet hoz a tányérra. Az Aviko édesburgonya gerezdek édeskés íze és ropogós textúrája tökéletesen illik a harcsa lágy húsához és a gomba pikáns zamatához. Ez a fogás remek választás lehet egy könnyedebb, mégis különleges őszi ebédhez, amit egy pohár száraz fehérborral koronázhatunk meg - például egy igazi hungarikumnak számító Kéknyelűvel.
Erdei gombapörkölt krémes Aviko burgonyapürével és savanyított sütőtökkel
Az erdei gombapörkölt a színes őszi erdők ízeit idézi, ahol a különböző gombák textúrája és aromája egyesül a pörkölt ellenállhatatlan szaftjában. A krémes, vajjal gazdagított Aviko burgonyapüré lágyan keveredik a gombapörkölt gazdag, fűszeres ízjegyeivel, és tökéletesen kiegészíti a szaftot, így minden falat igazi élvezet. A savanyított sütőtök pedig kellemesen savanykás, ugyanakkor édes karaktert hoz a tányérra, ami frissességet ad a fogáshoz és egyensúlyba hozza a pörkölt mély karakterét. Ez a kombináció egyszerre otthonos és különleges, egy pohár könnyű vörösborral, akár egy kadarka sillerrel igazán teljessé válik.
Rántott őzlábgomba Aviko steakhouse hasábburgonyával, remuláddal és grillezett salátaszívvel
Az őzlábgomba az egyik legkülönlegesebb ehető gomba, és rántva igazi ínyencség. A ropogós gombát egy krémes, fűszeres remulád kíséri, ami tökéletesen kiegészíti a gomba lágy ízét. Az Aviko steakhouse hasábburgonya vastag, ropogós külsejével és puha belsejével ideális partnere ennek a fogásnak (bármennyi fenséges remuládot fel tudunk kanalazni vele), míg a grillezett salátaszív extra textúrát és enyhe füstös ízjegyeket hoz a tányérra. Egy pohár hűsítő rozé tökéletesen illik ehhez a könnyed, mégis laktató őszi ételhez.